Qui som?

PRESENTACIÓ:

Qui som?

Som alumnes  de 4t d’ESO del col·legi La Salle Comtal de Barcelona, Catalunya.

Què és el projecte FAIG?

El projecte FAIG, projecte cooperatiu de les escoles La Salle Catalunya, utilitza diferents tècniques per solucionar un problema o desenvolupar un projecte.Captura A 4t d’ESO el FAIG es concreta en l’aprenentatge i servei (APS). L’APS és una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i servei a la comunitat en un projecte ben articulat, en el qual els participants es formen tot treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

PROJECTE MUSEU
A l’escola tenim 18 vitrines amb animals, fòssils i  minerals. que  estan classificats per seccions: zoologia, paleontologia i mineralogia.
Les vitrines són pràcticament de quan es va fundar l’escola, per tant són molt antigues i estan fetes una mica malbé. Aquestes vitrines estan exposades al llarg de tot el passadís del primer pis de secundària.
En el projecte museu el que fem és restaurar les vitrines, catalogar les peces, fer i/o refer els cartells amb informació de les peces, fotografiar les més importants dels expositors, dissenyar powerpoints i crear i acutalitzar el bloc del museu…. Per fer aquesta tasca tenim diversos grups:

·Restauració de vitrines:

En aquest procés, el que vam fer va ser diferents treballs:

Rascar amb paper de vidre la fusta per deixar-la preparada  per a  poder fer la emprimació o segellat abans de pintar-la bé i així aconseguir una bona adhesió de la pintura sobre la fusta vella.
Envernissar:  la fusta per fer que quedi millor a la vista i la presentació.
Sanejar l’espai i netejar  les vitrines de porqueria i pols.
Pintar: els interiors de  les vitrines per tal de donar un  acabat correcte a la vitrina.

-Catalogació:

Hem fet unes targetes amb els noms dels minerals, animals i fòssils per saber com es diuen, donar informació a la persones que entra i mira i diferenciar cada un d’ells.
Després les hem plastificat i les hem posat un tros de fusta enganxat darrere per a què es quedin dretes.

Bloc:

El Bloc museulasallecomtal.wordpress.com es va iniciar en el primer PIC  del curs 2013-14. En aquesta apartat hem continuat el bloc del museu afegint noves dades de tot el t reball i catalogació que estan fent els companys.
Hem posat pàgines de cada vitrina i també dins d’elles diferents power points en cada apartat de cada vitrina amb les imatges del animals, minerals i fòssils per donar mes informació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s